| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
@ntonios Nováčik

Založený: 09 august 2009 Príspevky: 13 Mesto: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: Št august 13, 2009 1:03 pm Predmet: Spotreba |
|
|
Zdravim Vas pani. Nie som automechanik ani nemam skusenosti s motormi. Nepoznam ani len dobreho automechanika ktoremu by som vedel doverovat. Mam Fiat 126p r. 82 motor 650S. Spotreba je vsak prehnane vysoka... az okolo 10l/100km. Jednoznacne s tym treba nieco spravit a ja by som sa chcel spytat cim alebo ako zacat. Co kupit a dat vymenit ako prve? _________________ Fiat 126p, 650S, r.v. 82 |
|
| Návrat hore |
|
 |
bajaja Zúčastnený

Založený: 23 február 2008 Príspevky: 255 Mesto: Martin
|
Zaslal: Št august 13, 2009 1:19 pm Predmet: |
|
|
podľa mna je prilis vydrata skrtiaca klapka. nam to robilo tiez a po vymene je to ok  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kit Moderátor

Založený: 04 február 2008 Príspevky: 1233 Mesto: Levice a okolie(ND-TNV)
|
Zaslal: Št august 13, 2009 1:25 pm Predmet: |
|
|
Začal by som kontrolou karburátora, či zatvára klapku sytiča keď ju zatvoriš páčkou na tuneli, ďalej by som popzeral trysky vnútri či nie sú uvoľnené, no zbežne by som pozrel aj pod auto, či nie sú deravé nejaké hadice, fiatka má aj vratný okruh(niečo podobné ako diesel)a ten ak nejde do nádrže ale von tak tá spotreba riadne stúpne. _________________
f126p/650E rv89 -čierna+++f126p/650E rv87 -čierna+++f126p/650E rv89 -červená koral +++NISSAN Bluebird 2.0i SLX |
|
| Návrat hore |
|
 |
rider126 Phorum Admin

Založený: 02 február 2008 Príspevky: 1016 Mesto: Bardejov
|
Zaslal: Št august 13, 2009 2:24 pm Predmet: |
|
|
Nespraviš z tym nič,ja mam spotrebu 9L/100Km
Záleži to od štýlu jázdy ,terenu a mnoho ďalšich faktorov.
Žiadna kupa novych dielov tento problem nevyrieši.
Pokial nejazdiš niekde po dialnici,alebo po cestach prvej triedy z minimalnym počtom križovatiek,tak spotrebu neznížiš.
Na to ake je to auto male,tak chlipe dosť. |
|
| Návrat hore |
|
 |
bajaja Zúčastnený

Založený: 23 február 2008 Príspevky: 255 Mesto: Martin
|
Zaslal: Št august 13, 2009 2:28 pm Predmet: |
|
|
nepovedal by som ze sa to neda spravit .. ny sme mali vydratu klapku a cucalo to okolo 10l a po vymene karburatora to ide na tych 6l  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kit Moderátor

Založený: 04 február 2008 Príspevky: 1233 Mesto: Levice a okolie(ND-TNV)
|
Zaslal: Št august 13, 2009 2:36 pm Predmet: |
|
|
200 km na plnú nádrž je málo, musí vydať aspoň 300 a viac, bežná spotreba je 5 - 6,5l / 100 km, ekojazdci občas menej . _________________
f126p/650E rv89 -čierna+++f126p/650E rv87 -čierna+++f126p/650E rv89 -červená koral +++NISSAN Bluebird 2.0i SLX |
|
| Návrat hore |
|
 |
ttuner Stály člen fóra

Založený: 14 jún 2008 Príspevky: 1211 Mesto: Ľubochňa (RK),Žilina
|
Zaslal: Št august 13, 2009 2:41 pm Predmet: |
|
|
tak mne zere okolo 7l v zime 7,5l, lenze ekonomicka a predpisova jazda to sa u mna dako moc nevidi, jedine ked zacne svietit diablo oko (rezerva). Na emisnej chlapi vraveli ze spotreba pojde dole ale to este nevedeli ze mam zlu gumicku na tryske a potom som si to nastavoval ja doma cize spotreba teraz neviem ale myslim ze niekde okolo 7l. inak povedali mi aj to ze ked budem jazdit 60-70km/h tak v pohode za 5l _________________
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
drak650 Stály člen fóra

Založený: 13 február 2009 Príspevky: 1723 Mesto: Zvolen
|
Zaslal: Št august 13, 2009 5:48 pm Predmet: |
|
|
Mne vychádza spotreba na zhruba 5,5 až 6 l/100km a pri tom sa nebojím stúpiť na plyn a nikoho tak na ceste nezdržujem mojou pomalou (ekonomickou) jazdou. Tajomstvo je v tom, že nemá význam jazdiť a pomaly sa rozbiehať na nižších prevodových stupňoch a s polovičným plynom. Ja sa rozbieham vždy na plný plyn, aby som čo najskôr mohol radiť vyšší stupeň (ale motor nedusím a ani ho nevytáčam). Keď dosiahnem rýchlosť akou chcem ísť, uberiem plyn na minimun, ale dávam zas bacha, aby som nespomaľoval. Takto mám aj fajn pocit z jazdy, nikomu neprekážam a hlavne efektívne využijem palivo, vďaka čomu mám takú spotrebu akú mám. Ale musí byť na to pravdaže aj dobrý motor.
Je veľmi veľa vecí, ktoré môžu ovplyvniť spotrebu. Okrem spomínaných by som sa pozrel na sviečky, prečistil by som kontakty na odtrhovom ramienku a skontroloval odtrh, taktiež by som skontroloval aj predzápal, stav trysiek, výšku plaváku a skrutku ne bohatosť zmesi (2 až 2,5 závitu od úplného zatvorenia). Ďalej, ak sa ti zdá, žeby auto nemalo výkon (tým pádom mu musíš zákonite viac pridávať), tak sa pozri, či ti nefučia ventily v hlave a aj samotné tesnenie pod hlavou a aj piestne krúžky. Pozri sa aj na vzduchový filter, či už nie je veľmi zanesený a taktiež sa pozri na brzdy, či náhodou nejaké koleso nebrzdí.
Ja viem, že si spomínal, že nemáš skúsenosti a že sa ti to môže takto zdať, ako strašne veľa roboty, ale vedz, že mnohé s týchto spomínaných problémov nemusia byť práve ten tvoj problém a môžeš to mať v pohode. Začni vyraďovacou metódou: pusti sa do toho, čo sa ti zdá najľachšie a postupuj k ťažším opravám. Ale bacha: pred tým, alko sa pustíš do šteľovania karburátora a rozdeľovača si zapíš súčastné nastavenie vecí ktorými ideš hýbať, aby si to vedel nastaviť naspäť, keď by bol problém. Taktiež postupuj len po jednom, ináč ti s toho spuchne hlava. Veľa štasita  _________________ Fiatka je moja životná láska. |
|
| Návrat hore |
|
 |
radoo Uživateľ

Založený: 11 február 2008 Príspevky: 369 Mesto: Bratislava
|
Zaslal: Št august 13, 2009 6:11 pm Predmet: |
|
|
ako bolo spominane par veci skontrolovat na zaciatok.
-prepadova hadicka(hned sa moze pripadne aj privodna)
-klapka v karbeci, sytic, trysky (aj velkost volnobeznej, ako to je mala by tam byt 45 ci 55?
-takisto by som skontroloval ci nezere aj vela oleja, a ak to nepomoze isiel by som dalej po motore...
a ked sa uz chvalime so spotrebou tak ked sme isli z HU tak mimo dedin 80-90 v dedinach 50-60 a spotreba 4.3L
Inak ked jazdim tych 60/100,obcas aj 110 tak je nieco tesne cez 5. V meste som sa este nikdy nedostal nad 6...Typujem, ze to bude hlavne tym ze to vzdy nastavi niekto kto stym ma dost dobru skusenost a ozaj sa vyzna, ako niekto kto o tej skusenosti dokaze len kecat... |
|
| Návrat hore |
|
 |
toti Nováčik

Založený: 03 február 2008 Príspevky: 69 Mesto: Bratislava
|
Zaslal: Št august 13, 2009 6:32 pm Predmet: |
|
|
| ta volnobezna tryska co nam dedek kontroloval v HU bola 50. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dědek Super uživateľ

Založený: 06 február 2008 Príspevky: 1094 Mesto: Prostějov, CZ
|
Zaslal: Št august 13, 2009 6:40 pm Predmet: |
|
|
| toti napísal: | | ta volnobežna tryska co nam dědek kontroloval v HU bola 50. |
Tož, tak je.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
tom126 Super uživateľ

Založený: 29 apríl 2009 Príspevky: 766 Mesto: bratislava
|
Zaslal: Pi august 14, 2009 11:52 am Predmet: |
|
|
tak podla mna zisti ci auto zere aj ked neni nastartovane ci netece niekde benzin , ci nemas nahodou prehnitu nadrz z vrchu alebo derave hadice kukni ci sa vypina sitic, ci nemas mokry karbec od benzinu ked trochu vytocis , ja mam spotrebu 5 az 5,5 a som spokojny nesetrim ju ktomu este ,sice mam motor skoro novy v mojej cervenej, bratislava zvolen co mam 213 km som spravil za 10,8 litra a isiel som dost casto na podlahe a do nadrze ked ju uplne sucha dam 20 litrou tak ze uz stoji v kolene. |
|
| Návrat hore |
|
 |
@ntonios Nováčik

Založený: 09 august 2009 Príspevky: 13 Mesto: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: Pi august 14, 2009 1:02 pm Predmet: |
|
|
| tom126 napísal: | tak podla mna zisti ci auto zere aj ked neni nastartovane ci netece niekde benzin , ci nemas nahodou prehnitu nadrz z vrchu alebo derave hadice kukni ci sa vypina sitic, ci nemas mokry karbec od benzinu ked trochu vytocis , ja mam spotrebu 5 az 5,5 a som spokojny nesetrim ju ktomu este ,sice mam motor skoro novy v mojej cervenej, bratislava zvolen co mam 213 km som spravil za 10,8 litra a isiel som dost casto na podlahe a do nadrze ked ju uplne sucha dam 20 litrou tak ze uz stoji v kolene. |
nuz nadrz je v poriadku a aj hadicky... ale vsimol som si ze na karburatore, hore mam okolo zatky syta mokro... tesnenie? _________________ Fiat 126p, 650S, r.v. 82 |
|
| Návrat hore |
|
 |
doctor Uživateľ

Založený: 25 február 2008 Príspevky: 499 Mesto: Podbrezová - Štiavnička
|
Zaslal: Pi august 14, 2009 2:19 pm Predmet: |
|
|
sorry za OT, ale ja nexapem ako vam to moze zrat pod 5 litrov.. ja sa drzim okolo 7 a styl jazdy na spotrebu nema vplyv.. asi vymenim motor  _________________
moje male auto BR-706BD |
|
| Návrat hore |
|
 |
nath Uživateľ

Založený: 11 február 2008 Príspevky: 577 Mesto: Prešov
|
Zaslal: Pi august 14, 2009 2:36 pm Predmet: |
|
|
alebo sa da vymenit ten medzikus medzi volantom a pedalmi  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|